top of page

Mustan kaviaarin kanssa nautittavat juomat .Mitä juomaa kaviaarin kanssa nautitaan? Kaviaarin kanssa nautittavat juomat eivät missään tapauksessa saa peittää alleen kaviaarin makua. Juomaa ei myöskään pidä nauttia heti kaviaarin jälkeen, sillä kaviaarilla on oma erityinen jälkimakunsa, josta on tärkeää nauttia ilman mitään kostukkeita.

Euroopassa ja Amerikassa kaviaarin kanssa nautittavaksi ehdotetaan kylmää, hienolaatuista samppanjaa ja kuivia viinejä: sauvignon-, chablis- tai chardonnay-viiniä. Yleensä sen kanssa sopii mikä tahansa hyvä, riittävän miedon makuinen kuiva valkoviini.

Venäläisessä perinteessä on kaksi asiaa, josta koko maailma meidät tuntee: kaviaarista ja vodkasta on tullut erottamaton kaksikko, sillä ne täydentävät toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla. On tärkeää muistaa, että vodkan on oltava jäähdytettyä. Silloin se ei peitä alleen kaviaarin makua.

Suuren venäläisen laulajan Feodor Ivanovitš Shaljapinin mainiosta tavasta on saanut alkunsa tapa ottaa kaviaarin päälle ryyppy vodkaa, jonka on ehdottomasti oltava pakastimessa jäähdytettyä. Kaviaaritalot suosittelevat tämän à la russe –tavan kokeilemista.

Muut juomat eivät yhtä hyvin päästä kaviaarin makua oikeuksiinsa, sillä ne peittävät sen alleen.

Kaviaariannosten välissä on hyvä huuhtoa sen tuottama nautinto ja makumuisto suusta kuivalla viinillä tai samppanjalla. Sillä tavoin seuraava lusikallinen tuntuu taas yhtä ihanalta kuin ensimmäinenkin.

Yleisesti ottaen voi kuitenkin sanoa, että kaikki riippuu eniten omista makumieltymyksistäsi.


Finlandia Caviar on luotu juuri kaviaarin nautintohetkiä varten. Olemme valinneet valikoimaamme maailman parhaat kaviaarilajikkeet sekä näihin parhaiten sopivia samppanjoita ja vodkia.

Katso sopivat juomat tästä: https://www.finlandiacaviar.fi/copy-of-drinks-1?lang=fi141 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page