top of page

Osteri

Oysters Black Pearl.jpg

 

 

Cadoret -perhe edustaa osteriviljelijöiden 5. sukupolvea, joka harjoittaa liiketoimintaansa vuodesta 1880 lähtien.

Musta Helmi -osteri kasvaa kolme vuotta Normandian Utah Beachilla, jonka jälkeen se loppukasvatetaan kolme kuukautta Belon-joen suussa (Bretagnen alue).

 

Kuori on tummanvärinen, nilviäisen vaipan reuna on yleensä musta. Kiinteä tekstuuri. Nilviäinen on runsaslihainen. Herkkä ja täyteläinen meren raikkauden maku.

Musta helmi CADORET,

Ranska

Fin de clear oysters  1.jpg

Fine de Claire,

Ranska

Charente-Maritime departementin Marennes-Oléronin alueella kasvatetut ja affinoidut (eli puhdistetut, parannetut) osterit. Ostereita kasvatetaan rantaan kaivetuissa erikoisaltaissa (claires), jotka on yhdistetty mereen pienillä kanavilla, joiden kautta altaat täytetään merivedellä.

 

Osterilihan suhdeluku on fine (hieno allasosteri), mikä tarkoittaa, ettei nilviäinen ole runsaslihainen ja sen mehupitoisuus on suuri. Tekstuuri on kevyt ja silkkinen. Merentuoksu. Maku herkkä ja suolahko. Meren raikkauden jälkimaku, ei säily pitkään suussa.

Gillardeu 1.jpg

Gillardeau,

Ranska (kokonaisnimi Spéciale de claire Gillardeau)

 

Osterit kasvavat kolme vuotta Atlantin valtameren kylmissä vesissä Irlannin rannikon lähellä ja sen jälkeen affinoituna (eli puhdistettuna, parannettuna) Ranskan Charente-Maritimen departementin Marennes-Oléronin alueella sijaitsevissa erikoisaltaissa (claires).

 

Gillardeauta kutsutaan osterien osteriksi ja jopa osterien Rolls Royceksi sen erinomaisen laadun, moitteettoman tekstuurin ja ainutlaatuisen maun ansiosta.


Runsaslihainen. Osterilihan suhdeluku on spéciale (erityinen allasosteri). 80 % kuoresta on täytetty lihalla. Liha on hienojakoinen ja lähes rapea. Maku vaihteleva. Ensin delikaatti ja sitten voimistuva: kevyt suolaisuus, makeus, kermaisuus, mineraalisuus, kasvien vivahteet.

tsarskaya.jpg

Keisarillinen,

Ranska

 

Tämä osteri on kotoisin Cancalesta (Bretagnen alue), suoraan Ranskan osterinviljelyn sydämestä. Saanut nimensä Venäjän keisarien kunniaksi, sillä ostereita toimitettiin tältä alueelta Venäjään keisarilliseen pöytään.


 

Sille on ominainen merellisen jodin tuoksu ja rapea liha, joka muistuttaa maultaan hieman argentiinalaista naudanlihaa, johon lisääntyvät kermaiset, makeahkot ja mantelia muistuttavat vivahteet. Tämä makea jälkimaku säilyy pitkään suussa.

belon-oysters.png

Bélon,

Ranska

 

Osterit kasvavat kolme vuotta Morbihanin lahdessa tai Englannin kanaalissa lähellä Cancalea, jonka jälkeen nilviäisten makua kehitetään täydelliseksi Bélon-joen suussa (Bretagnen alue).

Kolmen eri veden – suolaisen meriveden, makean jokiveden ja raudanpitoisen maanalaisen lähdeveden – sekoittaminen on luonut ainutlaatuisen ympäristön osterien ominaisuuksien parantamiseen.


 

Bélon -osteria pidetään aristokraattisena. Nilviäinen on rapea ja väriltään vaaleanruskea tai vaaleanharmaa. Tasoittuneet merelliset vivahteet, ei intensiivistä suolaisuutta. Kulinaristit arvostavat Bélon -osterien hienoa makua sen pikantin kevyen kitkeryyden ja voimakkaan hasselpähkinän jälkivivahteensa ansiosta.

Umami oysters.jpg

Osterit kasvavat kolme vuotta Atlantin valtameren kylmissä vesissä Irlannin rannikon lähellä samassa paikassa, missä myös Gillardeau -osterit. Sitten ne siirretään Alankomaihin ja ominaisuuksiaan parannetaan muutaman kuukauden ajan Pohjanmeren vesissä rannikon lähellä Zeelandin provinssissa maan lounasosassa.

 

Nilviäinen on runsaslihainen, maku herkkä, muuttuu suolaisesta makeaksi ja kermaiseksi.

Umami,

Alankomaat

bottom of page