top of page
Search

Musta kaviaari ja kauneus.


Mistä kaikki alkoi? Maailman suosituimpiin mustaa kaviaaria tuotteissaan käyttäviin kosmetiikkavalmistajiin kuuluu ranskalainen rouva Ingrid Millet, joka ensimmäisenä keksi kaviaarin kasvisolu-uutteen ihoa hoitavat ominaisuudet ja alkoi käyttää sitä ihon vanhenemista hidastavien tuotteittensa ainesosana.

Sysäyksen mustan kaviaarin käyttöön hänelle antoi kaviaarituotannossa työskentelevien naisten työ, jota hän kerran uteliaisuuttaan pääsi seuraamaan. Heidän ryppyiset ja ahavoituneet kasvonsa erosivat jyrkästi heidän käsistään, joiden iho näytti nuorelta ja sileältä. Kiinnostuttuaan tästä merkillisestä havainnosta hän alkoi tutkia asiaa, ja pian pariisilaisessa Ingrid Milletin kosmetologiainstituutissa kehitettiin ensimmäinen kosmetiikkatuote, jonka pohjana käytettiin mustaa kaviaariuutetta ja helmiäistä - Perle de Caviar tuli kauppoihin vuonna 1964.

Miten valmistus tapahtuu?

Millä tavoin ja missä muodossa musta kaviaari sitten päätyy voidepurkkeihin ja -putkiloihin ja geeli- ja shampoopulloihin? Se on kosmetiikan valmistajien tarkasti varjelema liikesalaisuus. Jokaisella valmistajalla on oma salainen reseptinsä.

Mistä kaviaari saadaan?

Mitä valmistajat sitten tuotteisiinsa käyttävät? Mustasta kaviaarista saatavaa uutetta, homogenisoitua mätiä ja sampikalojen maitia. Kannattaa kiinnittää huomiota sellaiseen seikkaan, että kaikkein tuotemerkkien etiketissä lukee aina, mistä nimenomaisesta paikasta raaka-aine on saatu, siis kala pyydetty: Kaspianmerestä, Volgasta tai jostain tietystä kasvattamosta. Käyttäjän on siis helppoa valita voide, jonka raaka-aine on peräisin ekologisesti kestävältä alueelta.

Joskus tuotteisiin lisätään kaviaariuutteen lisäksi myös sampikalojen maidista saatavaa uutetta kuten esimerkiksi sveitsiläisen Valmontin tuotteisiin. Se on supertehokas ainesosa, joka ravitsee ihoa ja suojaa sitä rasitukselta tehostaen tuotteen nuorentavaa vaikutusta.

Kaikki edellä luetellut ainesosat vaikuttavat ihoon samalla tavoin. Eri merkkien väliset erot ovat vain kaupallisia ja liittyvät tuotteista saatavaan tuottoon, joka taas riippuu kuljetus- ja jalostuskustannuksista sekä käytössä olevista tuotantolaitteista.

Mustaa kaviaariuutetta sisältävää kosmetiikkaa on saatavana niin ammattilaisten ja kauneushoitoloiden tarpeisiin kuin kotikäyttöönkin. Eniten sitä käytetään erilaisissa voiteissa, kauneusnaamioissa ja geeleissä. Ammattikäyttöön tarkoitetuista sarjoista on olemassa myös kotona tapahtuvaan ihonhoitoon tarkoitettuja tuotteita.

Kaviaarikosmetiikkaa

Toistaiseksi mustaa kaviaaria tuotteissaan käyttäviä kosmetiikan valmistajia on vain muutamia:

1. Kerstin Florian, Ruotsi. Signature Line — mustaa kaviaariuutetta sisältävä ihonhoitosarja väsyneen ihon hoitoon. (Sarjaan kuuluu ikääntymistä hidastava voide, ihoa vahvistava tuotekokonaisuus, yövoide ja silmänympärysvoide).

2. Alterna, USA. Mustasta sevruga-kaviaarista saatua uutetta sisältävää kosmetiikkaa hiusten ja vartalon hoitoon.

3. Ingrid Millet, Ranska. Ihoa uudistava Extra it Bio-Marin -seerumi. Pääraaka-aineena Kaspianmeren sampikalojen mädistä saatava uute.

4. Caviar, Night & Day -kosmetiikkasarja, Espanja. Pääraaka-aineena Iranista tuotavasta sammenmädistä saatava uute.

5. Skin Caviar Collection, La Prairie -kosmetiikkasarja, Sveitsi. Pääraaka-aineena kasvatettujen kitasampien mädistä saatava uute.

149 views0 comments

Comments


bottom of page