top of page

Kaviaari myyttejä.

· MYYTTI nro 1. Musta kaviaari on tarjoiltava jään ja/tai sitruunan kera. Tämä ei ole lainkaan välttämätöntä. Mistä tällainen perinne sitten on saanut alkunsa? Euroopasta tietenkin. Kun tämä musta herkku aikanaan jouduttiin tuomaan kaukaa Venäjältä, se ei perille saavuttuaan enää ollut kovinkaan tuoretta. Ravintoloissa hieman epämiellyttävää hajua ja makua sitten yritettiin peittää sitruunalla ja kylmyydellä.

· MYYTTI nro 3. Mustaa kaviaaria on mahdotonta ostaa laillisesti. EI PIDÄ PAIKKAANSA! Venäjällä toimii useita arvostettuja ja luotettavia yrityksiä, jotka myyvät mustaa kaviaaria Moskovassa ja Venäjällä ja kasvattavat sampikaloja.

· MYYTTI nro 4. Väärennöstä ei pysty erottamaan aidosta kaviaarista. Usein kysytäänkin: mistä voi ostaa oikeaa mustaa kaviaaria? Entä miten erottaa väärennös oikeasta kaviaarista? Vastaus on yksinkertainen: Jos kaviaari on kauttaaltaan samanväristä eikä siinä ole lainkaan sille tyypillisiä pilkkuja, siinä on epämiellyttävä sivumaku ja se liukenee tavalliseen veteen, voitte olla varma, että kyseessä on jokin keinotekoinen tuote.

· MYYTTI nro 5. Kaikki kaviaari maistuu samalta. Ei suinkaan! Jokaisella kaviaarilaadulla on ihan oma makunsa. Esimerkiksi kitasammen mädistä valmistetun beluga-kaviaarin maku on hyvin pehmeä ja hieman pähkinäinen. Venäjänsammen mädistä tehty kaviaari taas maistuu aavistuksen verran kirpeämmältä ja tuoksuu hieman mereltä ja karvaammalta.

Osta mustaa kaviaaria ja murra ITSE kaikki myytit!


205 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page