top of page

Osterit

Tuomme Suomeen maan laajimman valikoiman premium-luokan ostereita – Fine de Claire, Tsarskaya, Gillardeau, Poésie, Carina ja Black Pearl. Saatavilla ympäri vuoden.

Valitsemme osterit maun ja rakenteen perusteella – tyypillisesti kokoluokassa 2–3, joissa lihaisuus ja suutuntuma ovat asiakkaittemme mielestä parhaassa tasapainossa. Valikoimamme kattaa huolella valitut osterit Ranskasta, Irlannista ja Hollannista.

 

Tervetuloa tutustumaan koko valikoimaan alta, nauttimaan ostereista ravintolassamme Helsingin Kauppatorin rannassa, hakemaan tuoreita ostereita mukaan tai tilaamaan verkkokaupasta – toimitamme yön yli kaikkialle Suomeen.

Oysters Black Pearl

Black Pearl 

Ranska – Normandia (Utah Beach) & Bretagne (Bélon)
Maku – Voimakas suolaisuus, selkeä jodin vivahde, hienovarainen mineraalisuus

Kuori & rakenne Tumma, paksukuorinen osteri; erittäin lihaisa ja miellyttävän napakka suutuntuma

Cadoret’n suku on kasvattanut ostereita jo viidessä sukupolvessa vuodesta 1880. Black Pearl (Perle Noire) -osterit kasvatetaan ensin Normandian Utah Beachin vuorovesialueilla ja viimeistellään Bretagnessa, Bélon-joen alkuperäisympäristössä. Tämä kaksivaiheinen kasvuympäristö antaa osterille vahvan rakenteen ja erityisen syvän luonteen.

Mustat helmet tunnetaan intensiivisyydestään. Maku on rohkea ja selkeästi merellinen – aluksi voimakkaan suolainen, jota seuraa kestävä jodin sävy. Tiivis, mehevä rakenne tekee tästä osterista suursuosikin merenelävien ystävien keskuudessa.

Fin de clear oysters

Fine de Claire

Ranska – Marennes-Oléron
Maku – Raikas, merellinen, lyhyt jälkimaku

Kuori & rakenne Litteä kuori, vaalea liha ja tavallisemmin runsaammin nestettä(osterilikööriä); pehmeä suutuntuma

Fine de Claire -osterit viimeistellään Marennes-Oléronin matalissa suolavesialtaissa – claireissa – tämä menetelmä antaa niille niiden raikkaan maun ja merellisen aromin. Kirkas osterilikööri ja raikas suolaisuus tekevät tästä ranskalaisesta klassikosta puristien suosikin.

 

Finlandia Caviarin valikoimaan päätyvät vain ne Fine de Clairet, joissa on tavallista runsaammin lihaa. Osteri on kevyt ja raikas. Sen herkkä rakenne ja puhdas jälkimaku tuovat mieleen Atlantin aamuisen merituulen. Ikuinen suosikki.

Gillardeu oyster

Gillardeau

Ranska – Marennes-Oléron
Maku – Makea, kermainen, hieman suolainen, mineraalinen jälkimaku

Kuori & rakenne Syvä kuori, kiinteä ja mehukas liha

Gillardeaun suku on neljän sukupolven ajan kasvattanut näitä ”osterien Rolls-Royceksi” kutsuttuja arvokkaita yksilöitä Irlannin rannikolla, Atlantin kylmissä vesissä. Kasvatuksensa loppuvaiheet osterit viettävät Marennes-Oléronin alueella, missä ne saavat kasvaa perinteisissä claire-altaissa.

Jokainen Gillardeau on 80-prosenttisesti täynnä tiivistä lihaa. Rakenne on aluksi pehmeä, mutta muuttuu osterilihaksen kohdalla napakaksi ja mehukkaaksi. Maku kehittyy pehmeästä kermaisuudesta suolaiseen merellisyyteen, ja jatkuu kohti mineraalisia sävyjä ja pitkää, rasvaisen voimaista jälkimakua.

tsarskaya oyster

Tsarskaya

Ranska – Bretagne (Cancale)
Maku – Jodipitoinen ja hieman suolainen, kermainen

Kuori & rakenne Vankka, sileä ja paksu kuori; mehukas ja napakka liha, jonka rakenne tuo mieleen medium-kypsän pihvin

Tsarskaya-ostereita suosivat aikoinaan Venäjän tsaarit. Ne ovat peräisin Cancalesta – yhdestä Ranskan historiallisimmista osterialueista Bretagnen rannikolla. Ostereita kasvatetaan Atlantin ravinnerikkaissa vesissä, missä voimakkaat vuorovedet ja mineraalipitoinen merenpohja muovaavat niiden ainutlaatuiset ominaisuudet.

 

Tsarskaya tekee voimakkaan ensivaikutelman: kirkas aalto jodipitoista suolaisuutta, jota seuraa kermaisen pehmeä, mantelisävyinen makeus. Liha on poikkeusen tiivistä – osa asiakkaistamme vertaa suutuntumaa lähes pihvimäiseen rakenteeseen. Moniulotteinen osteri, jolla on pitkä jälkimaku ja hienostunut intensiteetti.

Poesie-oyster-box_edited.jpg

Poésie

Ranska – Normandia 
Maku – Hienovarainen suolaisuus, pehmeä pähkinäisyys ja kevyt makeus, pitkä jälkimaku

Kuori & rakenne Kaartuva kuori; pehmeä liha, silkkinen suutuntuma

Pohjois-Ranskan rannikolla viljelty Poésie – jonka nimi tarkoittaa “runous” – tunnetaan tasapainostaan ja hienostuneesta luonteestaan. Tämä palkittu lajike, Concours Général Agricole de Paris 2025 -kilpailun kultamitalisti, erottuu tyylikkäällä olemuksellaan ja vivahteikkaalla makuprofiilillaan – se edustaa ranskalaisen osterituotannon huippua.

 

Sen kevyt suolaisuus, pehmeä makeus ja hento jälkimaku tekevät siitä raikkaan ja tasapainoisen vaihtoehdon enemmän yleiselle Fine de Claire -osterille. Ravintolassamme Poésie on erityisesti niiden suosikki, jotka arvostavat puhtaita, harmonisia makuja ja kunnioittavat korkeimpien laatustandardien mukaan kasvatettuja klassisia Crassostrea gigas -ostereita.

carina-oyster-box_edited.jpg

Carina

Ranska – Normandia (Utah Beach) & Bretagne (Bélon)
Maku – Voimakas suolaisuus, selkeä jodin vivahde, hienovarainen mineraalisuus

Kuori & rakenne Tumma, paksukuorinen osteri; erittäin lihaisa ja miellyttävän napakka suutuntuma

 

Osterit kasvavat kolme vuotta Atlantin valtameren kylmissä vesissä Irlannin rannikon lähellä ja sen jälkeen affinoituna (eli puhdistettuna, parannettuna) Ranskan Charente-Maritimen departementin Marennes-Oléronin alueella sijaitsevissa erikoisaltaissa (claires).

 

Gillardeauta kutsutaan osterien osteriksi ja jopa osterien Rolls Royceksi sen erinomaisen laadun, moitteettoman tekstuurin ja ainutlaatuisen maun ansiosta.


Runsaslihainen. Osterilihan suhdeluku on spéciale (erityinen allasosteri). 80 % kuoresta on täytetty lihalla. Liha on hienojakoinen ja lähes rapea. Maku vaihteleva. Ensin delikaatti ja sitten voimistuva: kevyt suolaisuus, makeus, kermaisuus, mineraalisuus, kasvien vivahteet.

Kausittaiset lajikkeet

belon oysters

Belon

Ranska – Normandia (Utah Beach) & Bretagne (Bélon)
Maku – Voimakas suolaisuus, selkeä jodin vivahde, hienovarainen mineraalisuus

Kuori & rakenne Tumma, paksukuorinen osteri; erittäin lihaisa ja miellyttävän napakka suutuntuma

 

Osterit kasvavat kolme vuotta Morbihanin lahdessa tai Englannin kanaalissa lähellä Cancalea, jonka jälkeen nilviäisten makua kehitetään täydelliseksi Bélon-joen suussa (Bretagnen alue).

Kolmen eri veden – suolaisen meriveden, makean jokiveden ja raudanpitoisen maanalaisen lähdeveden – sekoittaminen on luonut ainutlaatuisen ympäristön osterien ominaisuuksien parantamiseen.


 

Bélon -osteria pidetään aristokraattisena. Nilviäinen on rapea ja väriltään vaaleanruskea tai vaaleanharmaa. Tasoittuneet merelliset vivahteet, ei intensiivistä suolaisuutta. Kulinaristit arvostavat Bélon -osterien hienoa makua sen pikantin kevyen kitkeryyden ja voimakkaan hasselpähkinän jälkivivahteensa ansiosta.

oyster-regal_edited.jpg

Ostra Regal

Ranska – Normandia (Utah Beach) & Bretagne (Bélon)
Maku – Voimakas suolaisuus, selkeä jodin vivahde, hienovarainen mineraalisuus

Kuori & rakenne Tumma, paksukuorinen osteri; erittäin lihaisa ja miellyttävän napakka suutuntuma

 

Osterit kasvavat kolme vuotta Atlantin valtameren kylmissä vesissä Irlannin rannikon lähellä ja sen jälkeen affinoituna (eli puhdistettuna, parannettuna) Ranskan Charente-Maritimen departementin Marennes-Oléronin alueella sijaitsevissa erikoisaltaissa (claires).

 

Gillardeauta kutsutaan osterien osteriksi ja jopa osterien Rolls Royceksi sen erinomaisen laadun, moitteettoman tekstuurin ja ainutlaatuisen maun ansiosta.


Runsaslihainen. Osterilihan suhdeluku on spéciale (erityinen allasosteri). 80 % kuoresta on täytetty lihalla. Liha on hienojakoinen ja lähes rapea. Maku vaihteleva. Ensin delikaatti ja sitten voimistuva: kevyt suolaisuus, makeus, kermaisuus, mineraalisuus, kasvien vivahteet.

Cadoret -perhe edustaa osteriviljelijöiden 5. sukupolvea, joka harjoittaa liiketoimintaansa vuodesta 1880 lähtien

Musta Helmi -osteri kasvaa kolme vuotta Normandian Utah Beachilla, jonka jälkeen se loppukasvatetaan kolme kuukautta Belon-joen suussa (Bretagnen alue).Kuori on tummanvärinen, nilviäisen vaipan reuna on yleensä musta. Kiinteä tekstuuri. Nilviäinen on runsaslihainen. Herkkä ja täyteläinen meren raikkauden maku.

oyster origin map
bottom of page