top of page

Mustan kaviaarin hyödylliset ominaisuudet.


Mustan kaviaarin hyödyllisistä ominaisuuksista voisi puhua loputtomasti. Se on uskomattoman täysipainoinen tuote, joka herkullisen makunsa lisäksi sisältää valtavan määrän elimistöllemme välttämättömiä hyödyllisiä aineita.

Itse luonto on pakannut jokaiseen mätimunaan terveyden, voiman ja pitkäikäisyyden lisäksi lujaa vastustuskykyä, jonka avulla sampikalat ovat pysyneet hengissä meidän päiviimme asti ja selviytyneet maapalloamme viimeisten 200 miljoonan vuoden aikana kohdanneista katastrofeista ja luonnonmullistuksista.

Kaviaarissa on runsaasti täysipitoisia proteiineja, A-, B-, C-, D- ja E-vitamiinia, lesitiiniä, fosforia, rautaa ja muita kivennäisaineita kuten rikkiä, kaliumia, natriumia, kalsiumia, magnesiumia, piitä, sinkkiä, mangaania ja jodia. Lisäksi se sisältää varsinkin lapsen elimistön normaalille kehitykselle välttämättömiä orgaanisia yhdisteitä, sitä suositellaan raudan puutteesta kärsiville hemoglobiinin nostamiseen, se parantaa vastustuskykyä ja lieventää allergian oireita ja sopii erinomaisesti sairauden tai stressin heikentämän elimistön vahvistamiseen. Kaviaaria suositellaankin kaikille erityisen ravitsevaa ravintoa tarvitseville, varsinkin leikkauksesta tai vaikeasta sairaudesta toipuville henkilöille.

Kaviaarin sisältämät proteiinit ovat täysipainoisia ja koostuvat pääasiassa globuliineista ja albumiineista. Kaviaarin rasvan jodiluku on korkeampi kuin saman kalan lihassa olevan rasvan jodiluku, ja siinä on paljon erittäin hyödyllisiä monityydyttämättömiä rasvahappoja. Veren kolesteroliarvoa alentava lesitiini taas tekee kaviaarin sisältämän kolesterolin käytännössä vaarattomaksi. Lisäksi kaviaarin sisältämässä rasvassa on runsaasti hyödyllisiä aminohappoja.

Kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksiensa ansiosta kaviaari ansaitsee paikkansa maailman arvokkaimpien elintarvikkeiden joukossa.

54 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page